Apie Matcha

KAS YRA MATCHA

Matcha yra aukščiausios kokybės visiškai natūrali miltelių pavidalo japoniška žalioji arbata, pagaminta iš geriausių šešėlyje užaugintų arbatos lapų. Matcha geriausiai žinoma dėl savo sveikų supermaistinių savybių, ši arbata turi labai daug antioksidantų, amino rūgščių bei kitų maistinių medžiagų, o jau daugiau nei 800 metų ją meditacijoje ir ceremonijose vartoja dzenbudistų vienuoliai. 

MATCHA ARBATA

Matcha arbatos lapai lėtai auga pavėsinėse plantacijose, tada ką tik išdžiovinti lapai pamažu sumalami į smulkius, nefrito spalvos miltelius granito akmens malūnuose. Gėrimas užpilamas vandeniu ir išplakamas su bambuko šluotele. Rezultatas: unikaliai kreminė, sodri ir graži žalioji arbata, kurią galite užsisakyti mūsų parduotuvėje.

Gerdami Matcha, suvartojame gryną arbatos lapą su visais jame esančiais antioksidantais ir vitaminais, o Matcha arbatoje esantis kofeinas ir L-teaninas užtikrina švelnų energijos pliūpsnį, budrų protą bei tuo pačiu nuramina organizmą.

Dėl unikalaus aromatinio komponento matcha yra ne vien ypatinga arbata, bet ir išskirtinis maisto ruošimo ir kepimo ingredientas virtuvėje. Jos skonis apibūdinamas kaip „umami“ („geras skonis“) ir, be saldaus, sūraus, rūgštaus ir kartaus, išreiškia penktąjį skonio pojūtį. 

KOKYBIŠKA MATCHA

Kaip ir visos arbatos rūšys visame pasaulyje, Matcha arbata taip pat turi skirtingus kokybės lygius. Matcha arbatos kokybė priklauso nuo pradinio produkto – dar nesutrintų („Tencha“) arbatos lapų – kokybės. Atsižvelgiant į auginimo regioną, vietą ir aukštį (lygumą, kalnų regioną, kalvotą kraštą), arbatos augintojų specializaciją ir arbatos augalų tipą, išgaunama skirtingų rūšių Tencha arbata. 

Aromatas, išvaizda ir ingredientai yra trys pagrindiniai kriterijai, pagal kuriuos galima atskirti kokybines savybes. Aukštos kokybės Matcha arbata yra saldi ir švelni, ryškios nefrito spalvos, labai smulkios tekstūros, o arbatoje esančios amino rūgštys veikia raminančiai bei suteikia gaivinančią ir švelnią kofeino natą.

AIYA MATCHA

Šeimai priklausanti ir valdoma nuo 1888 m. Aiya kompanija yra didžiausia aukštos kokybės japoniškos Matcha žaliosios arbatos gamintoja. Nishio mieste, Japonijoje, Aiya prižiūri visus Matcha gamybos proceso etapus, pradedant sėklomis, baigiant dubenėliu, ir yra įsipareigojusi pasauliui tiekti įprastą, tiek aukščiausios kokybės ekologišką Matcha arbatą.

MATCHA PARUOŠIMAS

Puikios Matcha arbatos ruošimo menas susideda iš kelių paprastų, bet svarbių žingsnių:

• Virkite kuo minkštesnį šviežią vandenį
• Leiskite vandeniui atvėsti iki maždaug 80°C (pvz., atidarykite virdulį ir palaukite 10min. arba perpilkite vandenį 4-5 kartus į kitą indą)
• Įdėkite 1g Matcha arbatos (2 bambuko šaukštai arba ½ arbatinio šaukštelio) į Matcha indą
• Užpilkite maždaug 80ml vandens (80°C)
• Išplakite arbatą bambukine šluotele iki kol susidarys puta. Tai trunka apie 15-30s.

Espresine-Matcha