COLOMBIA MONTEBLANCO GESHA

Vieta: San Adolfo, Huila, 1730 mvjl.
Augintojas: Rodrigo Sanchez Valencia
Apdirbimas: Šaltos fermentacijos drėgnasis
Kavamedis: Gesha
Skonis: Avietės, jazminai, raukšlėtasis melionas

Kategorija:

15,0040,00

Išvalyti

Aprašymas

Ši kava atkeliavo iš Rodrigo Sanchez Valencia šeimai priklausančio ūkio – Finca Monteblanco. Prieš kelerius metus Rodrigo iš Panamos parsivežęs garsiojo Gesha porūšio sėklas šiandien džiaugiasi pirmaisiais derliais, tačiau negana to šiai kavai apdirbti panaudojo savo atrastą metodą – šaltą fermentaciją. Eksperimentuodami ūkyje augintojai pastebėjo, kad fermentuojant pupeles žemesnėje temperatūroje, procesas prailgsta šitaip suteikdamas kavai unikalų ir kompleksišką charakterį. Taigi po 76 valandų maždaug 10-13 laipsnių temperatūroje kava pilnai nuplaunama ir perkeliama džiovinti – tris dienas šiltnamio tipo aplinkoje ir tris savaites džiovinimo loviuose pavėsyje.

Vieta: San Adolfo, Huila, 1730 mvjl.
Augintojas: Rodrigo Sanchez Valencia
Apdirbimas: Šaltos fermentacijos drėgnasis
Kavamedis: Gesha
Skonis: Avietės, jazminai, raukšlėtasis melionas